Oogstfair 2023

Oogstfair 2023

September is oogstmaand, ook op De Boschhoeve

De Oogstfair is al jaren een druk bezochte, sfeervolle tuinmarkt,  waarbij we iedereen mee laten genieten van alle tuinen in volle bloei. 

Overal op het erf, op het grote grasveld en in de boomgaard staan gasten met mooie, lekkere en nuttige (tuin-)producten. Er valt te proeven van onbespoten boomgaardsap, heerlijke jam, honing, kaas en noten.

Te genieten valt er ook van mooie sieraden en viltproducten.  Er zijn wenskaarten en botanische illustraties verkrijgbaar, evenals herfstbloemwerk en siervruchten.

We kijken alvast vooruit naar de lente in de kraam vol voorjaarsbloeiende bollen en knollen van Hein en Corinne Meeuwissen. De plantendokter zal aanwezig zijn voor raad en daad bij ziektes en plagen.

In de grote pluktuin kan nog een nazomerboeket van De Boschhoeve worden geplukt bij Tosca en Tienke. Deze beide dames hebben bovendien gezellige brocante en prachtige Provençaalse kleden uitgestald.

In de grote schuur vindt u Sneeboer tuingereedschap, vorstbestendige terracotta potten en zaden van groenten, kruiden en bloemen. Maar ook Provençaalse zeep, jam en chutney, unieke zelfgemaakte kaarten en kleine (kraam) cadeautjes. Er is een stand met tweedehands dameskleding en een rek met kleding voor baby’s en peuters.  

Er kan heerlijk rondgesnuffeld worden tussen oud en nieuw Engels serviesgoed en brocante uit Frankrijk en Nederland.

Op onze kwekerij treft u nog vaste planten aan die uw herfsttuin kunnen opfleuren en we hopen dat de rozenkweker uit Frankrijk kans ziet om te komen. Bij kwekerij Pflanze und Co kunt u terecht voor herfst- en winterbloeiende tuincyclamen.

In de theeschenkerij zorgen Ineke en Alice met hun team voor koffie en thee, heerlijke taart en tulband en belegde broodjes.

U bent van harte welkom op de Oogstfair op 9 september van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4,- voor iedereen boven de 12 jaar.

Anke Pols
1 september  2023