Boomgaard

Boomgaard

Terug naar Tuinen

De boomgaard naast de moestuin is de favoriete plek van Dineke in het voorjaar. Eigenlijk is het een ratjetoe, elk jaar worden hier de ‘restjes’ voorjaarsbollen geplant. In februari staat het al vol met sneeuwklokjes en boerenkrokussen, gevolgd door narcissen, anemoontjes, sterhyacinten botanische tulpjes, Fritillaria, Leucojum vernum en Camassia’s. Veel voorjaarsbollen komen toch wel het mooist tot hun recht in een grasveld. Het grasveld wordt pas eind mei gemaaid.

Onze voorliefde voor sneeuwklokjes komt ook nog tot uitdrukking in het Sneeuwklokkenlaantje, waar diverse Hollandse soorten sneeuwklokjes zijn uitgeplant, die worden gevolgd door bijzondere soorten bosanemoontjes.

Aan de andere kant van de boomgaard ligt een mooie heesterborder. De volwassen exemplaren hazelaar, kardinaalsmuts, en Viburnum laten zien hoe mooi heesters in vrijwel solitaire vorm kunnen zijn. De onderbegroeiing is hier rustig gehouden met vooral geranium, longkruid en Trachystemon orientalis en natuurlijk daartussen sneeuwklokken.