Zomerbloemenfestijn

Zomerbloemenfestijn

Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli 2024 en
vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus 2024 van 10.00 – 17.00 uur
.
Een vrolijk zomerfeest met een hoofdrol voor de vele kleurrijke zomerbloemen die we kweken. De decoratieve moestuin en de grote pluktuin zijn op dit moment op hun hoogtepunt. Ook de borders langs het grote grasveld staan in volle bloei, met genoeg voorbeelden om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. Op de kwekerij zijn een groot aantal van de planten uit deze borders terug te vinden.

Vanzelfsprekend kan iedereen ook naar harte lust zelf plukken in de sfeervolle pluktuin. Een waar lustoord vol bloeiende vaste planten voor de snij, rijk bloeiende clematissen en onvolprezen eenjarigen als zinnia’s in vele kleuren, cosmea’s, lavatera’s, gele en witte dille, basilicum, zonnebloemen, grote en kleine afrikanen, leeuwebekken en sierlijke grassen. En natuurlijk staan er rijen vol dahlia’s met verschillende vormen en kleuren in deze pluktuin. Ook in de moederplantenbedden kan in de zomer door bezoekers geplukt worden.

In de grote schuur kan van veel eenjarigen uit de pluktuin zaad gekocht worden, eveneens zijn er groente- en kruidenzaden verkrijgbaar.
In de theeschenkerij kan de inwendige mens terecht voor koffie en thee met iets lekkers.

De toegang is deze twee vrijdagen en zaterdagen gratis.