Dahliadagen

Dahliadagen

Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2024 van 10.00 – 17.00 uur en
Vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2024 van 10.00 – 17.00 uur.

Van bloeiende dahlia’s genieten we ieder jaar weer intens. Ze zijn voor de zomerborder praktisch onmisbaar. Ze groeien en bloeien eindeloos door en je kunt er van blijven plukken. Ook dit jaar heeft De Boschhoeve weer een ruim aanbod van bekende én nieuwe variëteiten.
Dahlia’s bieden oneindig veel keuzemogelijkheden. Van piepkleine pomponnetjes tot bloemen op schotelformaat, in alle denkbare kleuren. Van het zuiverste wit tot bijna zwart en alles daar tussenin. 
Voor iedereen is wel een geschikte dahlia te vinden. De toepassing van dahlia’s in de vele borders, de pluktuin en de siermoestuin kan als voorbeeld en inspiratiebron dienen. We potten ze op in grote potten in maart en in deze tijd beginnen ze te bloeien of tonen hun veel belovende knoppen. 

In de grote schuur vinden (brocante) liefhebbers bloemrijk serviesgoed Frankrijk en eigen land, oude vazen en potten, zinken emmers, gieters, teilen en fraaie oude manden.

Er kan rondgesnuffeld worden tussen (kraam-)cadeautjes, vilt- of glas-in-lood figuurtjes, 2e hands baby- en kinderkleding en allerlei soorten jam. In de stand van De Engelse Serre is prachtig antiek en nieuw Engels en Gien serviesgoed te vinden.

De tuinier kan kiezen uit zaden, gereedschap van Sneeboer, Hawks gieters, bleekpotten en prachtige, vorst-bestendige  terracotta potten van Nederlandse bodem. 

In de pluktuin en de moederbedden kunnen de eerste zomerboeketten geplukt worden. De theeschenkerij biedt koffie en thee met heerlijk taarten, cakes en broodjes.

De toegang is deze dagen gratis.