Dahliadagen

Dahliadagen

Terug naar activiteiten

Vrijdag 1 en zaterdag 2 juli 2022 van 10.00 – 17.00 uur en
vrijdag 8 en zaterdag 9 juli 2022 van 10.00 – 17.00 uur.
Dahlia’s zijn voor de zomerborder praktisch onmisbaar. Ze groeien en bloeien eindeloos door en je kunt er van blijven plukken. Ook dit jaar heeft De Boschhoeve een ruim aanbod van bekende én nieuwe variëteiten.
Dahlia’s bieden oneindig veel keuzemogelijkheden. Van piepkleine pomponnetjes tot bloemen op schotelformaat, in alle denkbare kleuren. Van het zuiverste wit tot bijna zwart en alles daar tussenin.
Voor iedereen is wel een dahlia te vinden. De toepassing van dahlia’s in de vele borders, de pluktuin en de siermoestuin kan als voorbeeld en inspiratiebron dienen. In deze tijd beginnen ze te bloeien of tonen hun veel belovende knoppen.

Behalve dahlia’s hebben we op de kwekerij nog andere zomerbollen in ons assortiment zoals diverse soorten Oxalis, Crocosmia’s, Rhodohypoxis variëteiten en Begonia’s.
In de grote schuur vinden (brocante) liefhebbers bloemrijk serviesgoed uit Engeland en Frankrijk, oude vazen en potten, zinken emmers, gieters en teilen en fraaie oude manden. Stoer zijn de oude veiling-, bollen- en legerkisten, kratten en zinken bakken. Er kan rondgesnuffeld worden tussen (kraam-)cadeautjes, vilt- of glas-in-lood figuurtjes, 2e hands kinderkleding en allerlei soorten jam.
De echte tuinier kan kiezen uit zaden, gereedschap van Sneeboer, Hawks gieters, bleekpotten en prachtige, vorst-bestendige terracotta potten.

In de pluktuin en de moederbedden kunnen de eerste zomerboeketten geplukt worden.

De toegang is gratis.