Dahliadagen

Dahliadagen

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2023 van 10.00 – 17.00 uur en
Zaterdag 8 juli 2023 van 10.00 – 17.00 uur.

Dahlia’s zijn voor de zomerborder praktisch onmisbaar. Ze groeien en bloeien eindeloos door en je kunt er van blijven plukken. Ook dit jaar heeft De Boschhoeve een ruim aanbod van bekende én nieuwe variëteiten.
Dahlia’s bieden oneindig veel keuzemogelijkheden. Van piepkleine pomponnetjes tot bloemen op schotelformaat, in alle denkbare kleuren. Van het zuiverste wit tot bijna zwart en alles daar tussenin. Voor iedereen is wel een dahlia te vinden. De toepassing van dahlia’s in de vele borders, de pluktuin en de siermoestuin kan als voorbeeld en inspiratiebron dienen. In deze tijd beginnen ze te bloeien of tonen hun veel belovende knoppen.

Behalve dahlia’s hebben we op de kwekerij nog andere zomerbollen in ons assortiment zoals diverse soorten Oxalis, verschillende Eucomis soorten, Crocosmia’s, Rhodohypoxis variëteiten en Begonia’s.
In de grote schuur vinden (brocante) liefhebbers bloemrijk serviesgoed Frankrijk en eigen land, oude vazen en potten, zinken emmers, gieters, teilen en fraaie oude manden. Er kan rondgesnuffeld worden tussen (kraam-)cadeautjes, vilt- of glas-in-lood figuurtjes, 2e hands baby- en kinderkleding en allerlei soorten jam. In de stand van De Engelse Serre is prachtig antiek en nieuw Engels en Gien serviesgoed te vinden.
De echte tuinier kan kiezen uit zaden, gereedschap van Sneeboer, Hawks gieters, bleekpotten en prachtige, vorst-bestendige terracotta potten van Nederlandse bodem.

In de pluktuin en de moederbedden kunnen de eerste zomerboeketten geplukt worden. De theeschenkerij biedt koffie en thee met heerlijk taarten, cakes en broodjes.

De toegang is deze dagen gratis.