Dahliadagen op de Boschhoeve

Dahlia’s als kleurexplosie in je border

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni en het weekend daarna staat De Boschhoeve in het teken van de Dahlia. 

Al jaren is de dahlia ongekend populair. En dat is niet zomaar. De bloei gaat namelijk met gemak de hele zomer door tot aan de eerste nachtvorst. In de voorbeeldborders kunnen bezoekers ze dan ook volop bewonderen, Zo zie je wat de vele vormen en kleuren doen in combinatie met andere (vaste) planten of als solitair op een zonnige standplaats. Maar de dahlia is ook favoriet in de pluktuin. Want hoe meer je plukt, hoe langer de bloei door blijft gaan.
 
Pluktuinen deels geopend
De overvloed aan regen en het tekort aan zon heeft ervoor gezorgd dat veel eenjarigen in de pluktuin achterblijven in de groei. Van de vaste planten in de moederbedden mag nu wel geplukt worden al staan er hier en daar verbodsbordjes bij planten waarvan we zaad winnen. Als de zon doorzet (en de verwachtingen zijn eindelijk wat positiever) komt het met de eenjarigen ook weer goed.  

Ook binnen valt er veel te zien
Vaste bezoekers verheugen zich al op de serviezen van De Engelse Serre van Tineke, de grote collectie kaarten voor allerlei gelegenheden, (kraam)cadeautjes en kinderkleertjes in het hoekje van Susan, de tweedehands kleding voor vrouwen van Annemarie en de brocantehoek van Dineke. De zadenrekken en het tuingereedschap van Sneeboer, de grote collectie fraaie terracottapotten, vogelhuisjes, bleekpotten en luizenpotten vinden dit seizoen gretig aftrek. In de theeschenkerij zorgen we voor ouderwets gezette filterkoffie, thee, cakes en taarten en lekker belegde broodjes.

De toegang van de kwekerij en tuin is tijdens de Dahliadagen gratis. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur