Sneeuwklokjesfeest

Sneeuwklokjesfeest

(Volgend Sneeuwklokjesfeest do. 9, vr. 10 en za. 11 februari 2023 van 10.00 – 16.00 uur.

Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. We hebben gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten. 

Er is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjes van wolvilt, wenskaarten, botanische tekeningen, servetten, handbeschilderd servies, vaasjes en glaasjes, tot zilveren sieraden met sneeuwklokjes. In de tunnelkas vindt u voorjaarsbloemwerk, vaste planten, de eerste viooltjes en primula’s, maar ook onze collectie pioenen en de voorjaarsbloeiende heesters van Mark en Rein Bulk.

Kwekers: Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, Gärtnerei Pflanze und Co: cyclamensspecialiteiten,kwekerij  Boomkroon: fruitbomen van historische rassen. 

De Boschhoeve: sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende

narcissen en vroeg bloeiende bosplanten. De zadenrekken zijn weer gevuld en de gaasbakken liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met ook dit jaar weer een flink aantal nieuwe cultivars.

De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 350 verschillende sneeuwklokjes aangeplant. De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt  € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.  

Lees hier alles over onze sneeuwklokjes en bekijk hier onze sneeuwklokjeslijst.

Nog meer sneeuwklokjes kijken:
De tuin van Annie Fallinger (met de Nationale Galanthus Collectie) is te bezoeken op 18, 19 en 20 februari en op 25 en 26 februari 2022. Welkom van 10.00 tot 16.00 uur, de entree bedraagt 2,- p.p. Het adres is: Rijksstraatweg 100, 3316 EH Dordrecht.

De alpenplantenkwekerij Cathy Poitier is speciaal voor de sneeuwklokjes elk weekeinde van februari geopend, telkens van 9.00 tot 17.00 uur (www.galanthus.be)
Het adres is: Margareta van Vlaanderenstraat 27, B-8310, St. Kruis, Brugge, België.

Breng een bezoek aan de Sneeuwklokjesdagen op het sneeuwklokjeseiland Texel.  Op 19, 22, 24, en 26 februari 2022 organiseren Nieteke Roeper en Gerda Bloem weer hun sneeuwklokjesdagen met een ontvangst bij een stinzenbos, een bezoek aan de sneeuwklokjeskweker van het eiland, een wandeling door een sneeuwklokjesbos, een heerlijke sneeuwklokjeslunch en als afsluiting de tuin met sneeuwklokjescollectie en high tea bij Nieteke Roeper.
Kosten €50,- opgeven en meer informatie bij  gerda.bloem@planet.nl