Sneeuwklokjesfeest

Terug naar activiteiten

Donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 februari van 10.00 – 16.00 uur.

In verband met de verlengde lock-down gaat het sneeuwklokjesfeest niet door. Bestellen, op laten sturen en eventueel afhalen kan wel. Kijk daarvoor op onze sneeuwklokjespagina.

Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. We hebben gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten.

Er is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjes van wolvilt, wenskaarten, botanische tekeningen, servetten, handbeschilderd servies, vaasjes en glaasjes, kleding en zilveren sieraden met sneeuwklokjes. In de tunnelkas vindt u vaste planten, voorjaarsbloemwerk, de eerste viooltjes en primula’s maar ook onze collectie pioenen en voorjaarsbloeiende heesters van Mark en Rein Bulk.

Kwekers: Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, Gärtnerei Pflanze und Co: cyclamensspecialiteiten,kwekerij Boomkroon: fruitbomen van historische rassen, De Boschhoeve: sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten. In de grote schuur zijn de zadenrekken weer gevuld en de gaasbakken liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met ook dit jaar weer een flink aantal nieuwe cultivars.

De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 300 verschillende sneeuwklokjes aangeplant.
De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Onze Open Sneeuwklokjesdagen: za. 20 februari en za. 27 februari van 10.00 tot 16.00 uur.
Open tuin en verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. In de loop der jaren zijn de vele verschillende sneeuwklokjes in de tuin uitgegroeid tot mooie forse pollen, waardoor de verschillen goed te zien zijn. De toegang is deze dagen gratis.

Lees hier alles over onze sneeuwklokjes en download hier de Sneeuwklokjeslijst 2021

Nog meer sneeuwklokjes kijken:
De tuin van Annie Fallinger (met de Nationale Galanthus Collectie) is te bezoeken op 19, 20 en 21 februari en op 26 en 27 februari. Welkom van 10.00 tot 16.00 uur, de entree bedraagt 2,- p.p. Het adres is: Rijksstraatweg 100, 3316 EH Dordrecht.

De alpenplantenkwekerij Cathy Poitier is speciaal voor de sneeuwklokjes weer geopend in de weekenden van 30 en 31 jan., 6 en 7 febr., 13 en 14 febr. en op 26 en 27 febr., telkens van 9.00 tot 17.00 uur (www.galanthus.be)
Het adres is: Margareta van Vlaanderenstraat 27, B-8310, St. Kruis, Brugge, België.