Pluktuin

Pluktuin

Op De Boschhoeve zijn we echte liefhebbers van tuinboeketten vol natuurlijke materialen. We plukken dan
ook rustig uit onze borders, de siermoestuin en van de moederplantenbedden om mooie boeketten te kunnen maken voor in de schuur en de theeschenkerij. Zo’n tuinboeket heeft toch een heel andere uitstraling dan een boeket uit de winkel.

Om onze bezoekers ook dit plezier te laten beleven zijn we enkele jaren geleden begonnen met de aanleg van een pluktuin. Op een prachtige plek aan de rand van een grote akker, met een wijds uitzicht op bomensingels en met altijd fluitende vogels op de achtergrond. Een deel van deze tuin is ingeplant met vaste planten die goed te gebruiken zijn als plukbloem, zoals o.a. zonnehoed, asters, duizendblad, floksen, verbena, pimpernel, margrieten en grassen.

Zomerbollen mogen in zo’n tuin natuurlijk niet ontbreken, vooral onze favoriete dahlia’s hebben een flink stuk gekregen. Het grootste deel van de pluktuin wordt begin mei ingezaaid met eenjarigen in vele kleuren en soorten. Denk aan zinnia’s, korenbloemen, dille, cosmea’s, zachtgroene tabak, malva’s, zonnebloemen, basilicum, kattestaarten en kattesnorren.
Tegen lange gaasrekken groeit nog een grote hoeveelheid kleinbloemige clematissen in roze, paars en blauw. Na de langdurige bloei geven ze nog prachtige zaadpluizen. Vanaf half juni ongeveer zullen de eerste vaste planten bloeien en vanaf half juli de eenjarigen. Op elke vrijdag en zaterdag kan dan in de pluktuin geplukt worden.

De spelregels
Boeketten worden door de klant, tijdens de openingstijden van De Boschhoeve, zelf geknipt. Een eigen emmer, schaar of mesje meenemen wordt aangeraden! Eventueel kunt u een mesje of snoeischaar van de pluktuin gebruiken. Een handvol bloemen kost €8,50. Ook in de moederplantenbedden mag nu geplukt worden, dat maakt de keuze aan bloemen een flink stuk groter.