Groente & kruiden

Groente & kruiden

Elk voorjaar beginnen we in maart met het kweken van planten voor onze decoratieve siermoestuin, waarbij we vooral letten op kleur, geur en eventuele bloei. Denk bijvoorbeeld aan regenboogsnijbiet, paarse boerenkool, blauwpaars bloeiende kardoen en kievietsbonen. Maar ook aan verveine, hyssop,  citroenafrikaantjes en knoflookbieslook, vanwege de kleur en het lokken van insecten en vlinders.
Een deel van de planten wordt op warmte voor gezaaid, een ander deel gewoon in de koude tunnelkas. Van sommige planten nemen/kopen we stekken en andere steken we af of scheuren we in stukjes ter vermeerdering.
Wanneer de zaailingen opgekomen zijn worden ze direct in potjes geplant. Alle planten gaan naar een koude kas en worden verder zonder warmte en onbespoten opgekweekt. Bij nachtvorst komt er vliesdoek overheen. 
Een deel van de planten is bestemd voor de eigen siermoestuin, het andere deel is voor de verkoop. Afhankelijk van het weer zijn de eerste kruiden meestal half april klaar voor de verkoop. In de weken daarna komt er steeds meer keus bij. 
In 2021 hopen we veel soorten aan te kunnen bieden in het weekend van 29 en 30 mei, tijdens onze eigen Meimarkt in Wolfheze en zondags in het Sonsbeekpark in Arnhem tijdens de ‘Groen Markt Arnhem’.