Brocante plus

Brocante plus

In de grote schuur van de Boschhoeve vinden bezoekers, behalve de theeschenkerij, nog allerlei hoekjes en nissen om heerlijk te snuffelen.

  • Nieuw, oud en antiek serviesgoed voor een mooi gedekte tafel
  • Handgemaakte kaarten en cadeautjes
  • Brocante uit alle windstreken

Deze ‘winkeltjes’ zijn, net als de kwekerij en de tuinen, geopend op vrijdag en zaterdag en op activiteitendagen .

Nieuw, oud en antiek serviesgoed voor een mooi gedekte tafel

Brocante De Boschhoeve

De Engelse Serre van Tineke van der Maas uit Bennekom heeft inmiddels een vaste plek verworven in de grote schuur. De uitgebreide en unieke collectie nieuw, oud en antiek serviesgoed wordt sfeervol gepresenteerd. Er is veel keus in kleuren en motieven van serviezen, met name uit Engeland en Frankrijk. Botanische motieven zijn ruim vertegenwoordigd, waaronder Sarah’s Garden van Wedgwood.

De serviezen zijn zowel compleet als in onderdelen te koop. Het combineren van modern met oud kan zorgen voor een herwaardering van hetgeen je al in huis hebt . Dus breng gerust een onderdeel van je servies mee om combinaties uit te proberen. Daarbij zorgen passend tafellinnen, geslepen glaswerk, verzilverd bestek en tafelverlichting voor een fraai totaalplaatje.

Elk najaar houdt Tineke een speciale verkooptentoonstelling en wordt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast gehaald. Met het oog op de vele feestdagen in december zijn er speciale serviezen met winter– en kerstmotieven. Het evenement ‘Tableware & Flowers vindt dit jaar plaats op 16 en 17 oktober.

Handgemaakte kaarten en cadeautjes

Vijf vrouwen maken, ieder op eigen wijze, bijzondere kaarten en kleine cadeautjes van papier, wol, vilt, katoen en glas. Het veelzijdige aanbod wisselt met de seizoenen.

Door combinaties van papiersoorten, naaldwerk, stansen en vouwen, ontstaan bijzondere kunstwerkjes. Allerlei soorten papier wordt met diverse verftechnieken gekleurd en verwerkt tot kaarten, boekjes, doosjes en kralen. Van wol, vilt en klei worden kleine figuurtjes gemaakt zoals vogels, eikels, sneeuwklokjes, tulpen en blauwe druifjes. Deze ornamentjes zijn op allerlei manieren te gebruiken, bijvoorbeeld voor een lente- of herfsttafel of (in december) in de kerstboom.

Er wordt veel gewerkt met thema’s zoals koffie en thee, de vier seizoenen, naaldkunst, bloemen, tuinen of muziek. Ook is er ruime keus als het gaat om kraamcadeautjes. Alles wordt met zorg ontworpen en gemaakt. En dat zie je!

Anky, Corrie, Hilde, Riet en Susan slagen erin om kaarten, boekjes en cadeautjes te maken die je nergens anders zult vinden. Het is elke keer weer een verrassing wat ze hebben bedacht en (zelf) gemaakt.

Brocante uit alle windstreken

Dankzij de goede neus van Dineke wordt op tal van plekjes in de grote schuur een royaal aanbod van antiek, brocante en curiosa gepresenteerd. Naast oud serviesgoed en glaswerk zijn er vazen en kannen, potten en pannen, woon- en keukenaccessoires, tuin- en serremeubeltjes, gieters, manden, bloempotten en cloches. Speurtochten in binnen- en buitenland zorgen ervoor dat het aanbod met enige regelmaat wordt vernieuwd en aangevuld.

Het maakt niet uit of je een voorkeur hebt voor romantisch , rommelig of juist stoer. Voor ieders smaak is er iets te vinden wat bijdraagt aan de beoogde sfeer in huis, op het terras, in de tuin of het balkon.

Door combinaties te maken van oude en nieuwe vondsten creëer je hoekjes in huis of tuin. Zet voorjaarsbloeiers of viooltjes in een oude schaal. Gebruik een oude kan voor keukengerei of stal een verzameling oude potten uit op een sierlijk tuintafeltje.

=