Siermoestuin

Siermoestuin

Terug naar Tuinen

De decoratieve siermoestuin vind z’n oorsprong in 1997. Een waar lustoord vol prachtige groenten, gecombineerd met plukbloemen, rijkelijk bloeiende éénjarigen en zomerbollen, kruiden en fruit. De moestuin is op kleur aangeplant, vanaf de entree gezien rechts warme kleuren: geel, oranje, en rood, links koele kleuren: blauw paars en roze.

De ruggengraat van de tuin wordt gevormd door de eigenzinnige klimrekken begroeid met pompoenen en fleskalebassen, paarse of gestreepte bonen en verschillende sierkomkommers. Alle vier priëlen worden omzoomd met grote pollen Dahlia’s. Vooral hoog zomer is de moestuin een paradijs. In de theeschenkerij hangt een quilt van de moestuin, op schaal en kleur gemaakt door de woensdagvrijwilligers ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum.

Helemaal achterin de moestuin, een beetje verdekt gelegen, achter een toegangspoortje ligt de punt. Voor velen is dit een rustpunt in de tuin, een zacht grijs-lila strook Nepeta leidt naar een bankje. Verschillende zuilen met clematissen pronken achterin en via een vrouwenmantelpaadje kom je weer terug bij het begin.