Nieuwsflits april 2023

Kom inspiratie opdoen tijdens de Open Voorjaarsdagen in april.

Regen, regen, regen, wanneer komt er nu echt eens lekker lenteweer…..? 
Gelukkig begint op De Boschhoeve de lente altijd vroeg. Eind januari, begin februari staan er al honderden sneeuwklokjes te bloeien in de tuin, gecombineerd met winterakonieten, kerstrozen en tuincyclamen. En na ruim 30 jaar voorjaarsbollen planten is een unieke voorjaarstuin ontstaan met heel veel afwisseling. In de schaduwtuin zijn het vooral de kleine bolgewassen (sneeuwklokje, hondstand, sneeuwroem, bosanemoon) in combinatie met voorjaarsbloeiende heesters die de aandacht trekken. In de decoratieve moestuin en de zomerborders zijn het de tulpen die de show stelen. En in de boomgaard staat het boordevol met grote en kleine narcissen, gecombineerd met lenteklokjes, kievietsbloemen, bosanemoontjes en kleine tulpjes. 
Wie ideeën op wil doen om zijn tuin in het voorjaar van meer kleur te voorzien, kan hier zijn/haar hart ophalen tijdens de Open Voorjaarsdagen. Een aantal van de genoemde bolgewassen en de eerste voorjaarsbloeiers zijn op de kwekerij te verkrijgen, elke week is er wel een leuke aanbieding. 
Elke vrijdag en zaterdag in april en op 2e Paasdag zijn tuin en kwekerij te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Ook de theeschenkerij en de grote schuur met de diverse ‘winkeltjes’ zijn dan natuurlijk geopend.

Lentemarkt za. 22 april.
De vierde zaterdag in april staat al jaren bij veel tuinliefhebbers in de agenda aangekruist. Tijd voor de lentemarkt bij De Boschhoeve! Met een aantrekkelijke vaste groep kwekers: Hein en Corinne Meeuwissen met bol- en knolgewassen en tulpenboeketten van het land, Alpine Garden Plants met bijzondere rotsplanten, Suja Plants met exotische planten en Bart Wortelboer met bijzondere schaduwplanten, Anke Pols met voorjaarsboeketten en de eerste kruiden van het seizoen. Maar ook altijd zijn er weer nieuwe standhouders te vinden. Dit jaar is er een kraam met de eerste groenteplanten en een met wolprodukten. Heerlijke honing, prachtig beschilderde zijden en linnen stoffen, vogelhuisjes en allerlei metalen dieren maken de markt compleet.

Binnen in de grote schuur zijn de brocantehoek van De Boschhoeve en de stand van de Engelse serre gevuld met mooie aanwinsten uit Frankrijk, Nederland en Engeland.
Het Sneeboer gereedschap en nieuwe terracotta potten zijn binnen gekomen, evenals de nieuwe groente-, kruiden- en bloemenzaden. In de stand van Susan en haar team zijn unieke kaarten, glas-in-lood figuurtjes, (kraam-)cadeautjes en 2ehands baby- en peuterkleding te vinden. Ernaast valt nog lekker te snuffelen tussen vriendelijk geprijsde 2e hands dameskleding.
Uiteraard serveren we koffie en thee in de theeschenkerij, met iets lekkers erbij, zoet of hartig! Iedereen is van harte welkom. 
De Lentemarkt op 22 april duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Anke Pols
28 maart 2023