Dahliadagen 2023

Genieten van kleurrijke dahlia’s!

Op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli en zaterdag 8 juli houden we op De Boschhoeve weer de speciale Dahliadagen.

De laatste jaren wordt de dahlia steeds populairder. Wij zijn echter al in de ban van de dahlia sinds we in 1997 zijn gestart met onze ‘Mooie Moestuin’. Van oudsher werden dahlia’s natuurlijk al veel toegepast in moestuinen. Maar ze geven bij ons ook maandenlang kleur aan de grote zomer- en najaarsborders. Ze bloeien eindeloos door en je kunt er tot de eerste nachtvorst van genieten.

Dit jaar staan de dahlia’s er prachtig bij, het zijn al forse planten en ze beginnen volop te bloeien. Het was wel een enorme klus om ze voldoende water te geven tijdens de voorbije warme dagen. Net als andere jaren hebben we natuurlijk een aantal nieuwe cultivars in de collectie.

In de grote schuur bevindt zich de brocante van De Boschhoeve, met Franse en Hollandse items en de stand van De Engelse Serre met allerlei (bloemrijk) serviesgoed, glaswerk, vazen en kannen. De zadenrekken bieden een groot assortiment bloemen-, groente- en kruidenzaden.
Tuingereedschap van Sneeboer, bleekpotten, bloempotten en vogelhuisjes van vorstbestendig terracotta staan fraai uitgestald. In het winkeltje van Susan en haar team vindt u een bijzondere collectie zelfgemaakte (bloemen-)kaarten, (kraam-)cadeautjes, en baby- en peuterkleding. Ook hebben we nog een leuke collectie 2e-hands dameskleding tegen aantrekkelijke prijzen.

Pluktuin geopend.
Sinds begin juni is onze pluktuin weer geopend op vrijdag en zaterdag. Door het warme en vooral droge weer blijft de groei van de eenjarigen jammer genoeg enorm achter, net als in voorgaande jaren. Daar kan dus nog niet van geplukt worden De vele vaste planten bloeien al wel volop. We zetten af en toe de sproeiers aan in de pluktuin. Hopelijk valt er de komende tijd ook wat regen, dan gaat het sneller met groei van de eenjarige bloemen.

In de theeschenkerij zorgen we weer voor verse koffie en thee, allerlei heerlijke taarten, zelfgemaakte tulband, en broodjes.
De toegang van de kwekerij en tuin is tijdens de Dahliadagen gratis. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur

Anke Pols
27 juni 2023