Zomerbloemenfestijn 2023

Zomerbloemenfestijn 2023

Zomerbloemen op hun mooist
Tijdens het Zomerbloemenfestijn op vrijdag 28, zaterdag 29 juli en vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus, kan naar harte lust geplukt worden van de velden vol bloeiende vaste planten, zomerbollen en eenjarigen op De Boschhoeve. 
Alweer zo’n twaalf jaar geleden zijn we gestart met het aanleggen van de pluktuin en elk jaar is het weer afwachten hoe het dit keer gaat worden. Afhankelijk van het weer starten we eind april met zaaien en gaan daar een aantal weken mee door. Ook dit voorjaar was het bijzonder lastig door regen en kou in april en daarna droogte en hitte in mei. De bloei van een aantal eenjarigen, kwam daardoor veel later op gang.  Gelukkig staan er ook veel vaste planten in de pluktuin, daar kan natuurlijk eerder van geplukt worden. 
Voor de liefhebber gaat er niets boven een vrolijk, royaal tuinboeket. Vol bloemen met een natuurlijke uitstraling, met aandacht en liefde geteeld, zonder haast en zonder gif. En er gaat niets boven zelf plukken in zo’n prachtige omgeving, met vogelzang op de achtergrond. Heerlijk op je gemak de tijd nemen om een keus te maken uit de vele soorten bloemen. 
Ook de tuinen zijn deze dagen te bekijken. De vele borders en de grote siermoestuin staan in volle bloei en bieden veel inspiratie.

Iedereen is ook welkom op de kwekerij om rond te snuffelen tussen de, nieuw aangevulde, vaste planten. In de grote schuur zijn de winkeltjes met brocante van Dineke en de Engelse serviezen van Tineke te vinden. De creatieve hoek van Susan en haar vriendinnen staat vol zelfgemaakte jam, kaarten, (kraam-)cadeautjes en 2e hands kinderkleding. De hoek met 2e hands dameskleding  van Annemarie hangt vol vrolijke zomerkleding. Ook hebben we een mooie collectie bloemenzaden, de grote tafel met voorbeelden brengt velen op ideeën voor de eigen tuin.
In de theeschenkerij is koffie, thee en sap verkrijgbaar, met tulband of lekkere taart en broodjes.

U bent van harte welkom op 28 en 29 juli en 4 en 5 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur. De entree is deze dagen gratis.
Anke Pols
24 juli 2023