Workshops

Workshops

Verdeeld over het seizoen houden we een aantal inspirerende bloemschikworkshops.
We werken vooral met bloemen en groen uit onze eigen tuinen en kwekerij, waarbij er altijd een ruime keus is uit veel verschillende materialen.
Je wordt ontvangen met koffie en thee, waarna je onder leiding van bloembindster Anke Pols aan de slag gaat met het onderwerp van die middag. Na gedane arbeid kun je genieten van heerlijke taart en ronddwalen door de prachtige tuinen en de landelijk gelegen kwekerij.

Er is keus uit de volgende workshops:

Krans vol zomerbloemen.
In juni is bloemschikken altijd een waar feest. We maken een echte zomerkrans met veel mooie materialen: alliums, rozen en clematis samen met bloemen uit de tuin zoals phlox, vrouwenmantel, duizendschoon, fluitenkruid of monarda.
Datum: woensdag 24 juni, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 34,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Pluktuinboeketten.


Vier de zomer in eigen land met vers geplukte boeketten uit onze pluktuin! In juli staat deze tuin volop in bloei, er is ruime keus uit allerlei bijzondere eenjarigen, bloeiende vaste planten, grassen en kleurrijke dahlia’s. Je plukt zelf een uitbundig boeket en leert daarna de techniek van het binden in de hand van een korenschoofboeket. Tussendoor is er een zomerse verfrissing en heerlijke taart.
Datum: vrijdag 24 juli, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 26.50 incl. alle bloemen en consumpties.

Franse sferen in de pluktuin.
Prachtige oude franse sauskommen, door Dineke gevonden op brocantemarkten in Frankrijk, zijn de perfecte basis voor romantisch bloemwerk. In combinatie met bloemen uit onze pluktuin, met mediterrane kruiden en enkele geurende rozen, maak je in een handomdraai een sfeervolle schikking.
We besluiten de middag met een klein handgebonden ruikertje, een zgn. tussie-mussie.
Datum: vrijdag 21 augustus, van 13.30 tot 15.30 uur
Kosten: € 32,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Scandinavische krans.

Op een zwarte metalen ring binden we een subtiele krans van materialen die mooi in kunnen drogen. Denk aan lavendel, rozemarijn, eucalyptus, strobloemetjes, toefjes hortensia, grasjes, rozenbotteltjes en steeneik.
Datum: woe. 2 september, van 13.30 tot 16.00 uur (Vol)
Er is een extra workshop gepland op woensdag 7 oktober van 13.30 uur tot 16.00 uur. (Vol)
Kosten: € 29,- incl. alle materialen en koffie/thee met taart

Herfstmand vol bessen en bottels. (Vol)
Met trosjes kleine rozenbottels, hypericumbessen in allerlei kleuren, hortensia, pistachegroen en steeneik maken we een prachtige volle herfstmand. Deze schikking blijft wekenlang mooi. Je mag zelf je eigen mand meebrengen, wij zorgen voor de groene materialen.
Datum: vrijdag 25 september, van 13.30 tot 16.00 uur
Kosten: € 30,- incl. alle materialen en consumpties.

Voor opgave en/of informatie over de bloemschikworkshops kunt u contact opnemen met Anke Pols, tel. 0318-633992 (of 026- 4821231) of per e-mail: pols.nl@tiscali.nl