Workshops

Workshops

Verdeeld over het seizoen houden we een aantal inspirerende bloemschikworkshops.
We werken vooral met bloemen en groen uit onze eigen tuinen en kwekerij, waarbij er altijd een ruime keus is uit veel verschillende materialen.
Je wordt ontvangen met koffie en thee, waarna je onder leiding van bloembindster Anke Pols aan de slag gaat met het onderwerp van die middag. Tussendoor kun je genieten van heerlijke taart en na afloop ronddwalen door de prachtige tuin en de landelijk gelegen kwekerij.

Er is keus uit de volgende workshops:

Kerstworkshops op ‘De Boschhoeve’ 2022

Decoratieve tafelkrans.
Een mooie grote tafelkrans, nog steeds favoriet bij veel bloemschikkers, staat zaterdag 17 december op het programma. Gevuld met prachtig kerstgroen, rode of groene skimmia, klimopbessen en appeltjes, grote en kleine dennenappels wordt het een sieraad op de kersttafel. Natuurlijk zijn er voor de liefhebber ook nog kerstballen om toe te voegen.
Extra mooi wordt het als je thuis nog een windlicht met kaars in het midden zet.
Datum: zaterdagochtend 17 december, van 10.00 tot 12.00 uur.
Kosten: € 45,= (incl. alle materialen, koffie/thee en lekkers).

Sfeervolle kerstschikking.
Iedereen heeft thuis wel een mooie schaal in de kast staan, veelal ongebruikt, wat eigenlijk heel jammer is. Het kan een schaal van je servies zijn, een glazen bokaal, een fruitschaal of een mooie schaal voor salades. Deze zijn prima te gebruiken voor een mooie kerstschikking! Wij zorgen voor het steekschuim, kerstgroen, bijpassende bloemen en kerstversieringen, dennenappels en kerstballen. Zelf breng je je eigen schaal mee als basis voor de schikking.
Datum: maandagmiddag 19 december, van 13.30 tot 15.30 uur.
Kosten: 35,= (incl. alle materialen, koffie/thee en een taartje, excl. schaal).

Opgave: u kunt zich opgeven bij Anke Pols, telefonisch 0318 – 633992 (evt. voicemail inspreken) of per mailpols.nl@tiscali.nl

Pluktuinboeketten.

Vul je eigen vaas met een uitbundig boeket uit onze sfeervolle pluktuin! In augustus staat deze tuin volop in bloei, er is ruime keus uit allerlei bijzondere eenjarigen, bloeiende vaste planten, grassen en kleurrijke dahlia’s. In de ochtend pluk je zelf eerst een vers boeket en je leert daarna de techniek van het binden in de hand van een korenschoofboeket.
Datum: woensdagochtend 24 augustus, van 10.00 tot 12.00 uur.
Kosten: € 25.00 incl. alle bloemen en consumpties, excl. vaas.

Herfstkrans

Bloemschikken in de herfst is altijd een waar feest. Met volop keus uit prachtige materialen als hortensia’s, bottels en bessen, malusappeltjes, clematispluizen en allerlei vruchtjes. We combineren ze met klimop en groen uit de tuin tot een mooie grote herfstkrans, die de (tuin-)tafel wekenlang kan sieren.
Datum: woensdag 14 september, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 39,50 incl. alle materialen en consumpties.

Oogstmand
Klimopranken, pistachegroen en hortensia’s vormen de basis voor een rijk gevulde oogstmand. Allerlei vruchten zoals pompoentjes, kweeperen en appels, bessen en bottels zorgen voor de kleur in deze lang houdbare schikking. Je mag zelf je eigen mand meebrengen, wij zorgen voor de groene materialen.
Datum: vrijdag 23 september, van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Kosten: € 29,50, incl. groene materialen en consumpties, excl. mand.

Voor opgave en/of informatie over deze workshops kun je contact opnemen met Anke Pols via e-mail pols.nl@tiscali.nl of tel. 0318 – 633992 (evt. voicemail).