Meimarkt op De Boschhoeve op zaterdag 25 mei

Meimarkt op De Boschhoeve op zaterdag 25 mei

Op zaterdag 25 mei houdt De Boschhoeve in Wolfheze een extra feestelijke Meimarkt. 

Want Dineke is inmiddels 35 jaar bezig om sterke tuinplanten te kweken op de door haarzelf gestarte kwekerij. De voorbeeldtuinen en de mooie moestuin zorgen voor volop tuininspiratie voor vaste en nieuwe bezoekers. 

Mei is een goede maand voor de tuin. De ijsheiligen zijn voorbij. We hoeven niet meer bang te zijn voor nachtvorst. Afhankelijk van de kracht van de zon in de voorbije weken is er al volop sprake van groei.  Nu kan en mag het gaan kriebelen om gaten in de border te dichten, veranderingen in de beplanting door te voeren of zelfs een heel (nieuwe) border aan te leggen.

Er is veel keus uit vaste planten en zaden. Voorzaaien hoeft niet meer en planten kan direct in de volle grond. Ook zijn er planten en eenjarigen voor potten op het terras. Voor het mooie tuingereedschap van Sneeboer moet wat dieper in de buidel worden getast maar dit levert jarenlang gebruiksgemak op.  

Gastkwekers en – telers van bijzondere planten staan verspreid door de tuinen en op het erf. Ook zijn er kraampjes met allerlei leuke, handige en mooie (tuin) artikelen. Denk aan aardewerk en keramiek, gereedschap, meststoffen, kaarten, tuinboeken, -tijdschriften, en plantensteunen. Er kan worden geproefd van lekkers van de boerderij. Er zijn moestuinplanten, kruiden en eenjarigen en de plantendokter geeft informatie en advies bij ziekten en plagen. 

In de grote schuur zijn de winkeltjes gevuld met een vernieuwd aanbod van (kraam)cadeautjes, kaarten, serviezen, brocante en 2e-kans-kleding. Tijdens de meimarkt serveren we in de theeschenkerij koude en warme lekkernijen zoals taart en cake bij de koffie , soep, broodjes en quiches voor de lunch.

De Meimarkt op zaterdag 25 mei kan worden bezocht van 10.00-17.00 uur. De entree bedraagt € 4,- p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Wie slim is brengt zelf een tas of kratje mee voor het vervoer van eventuele aankopen.

Omdat de Boschhoeve 35 jaar bestaat is er ook een leuke jubileumtas te koop voor € 2,-. Daar passen precies acht plantenpotjes van 9 cm in. Bovendien hebben we voor elke  betalende bezoeker een kleine attentie.

Namens Dineke Jurrius-Logtenberg
Annemarie van Haaren 

15 mei 2024