Het is volop lente! Kom genieten tijdens de Lentemarkt.

Het is volop lente! Kom genieten tijdens de Lentemarkt.

Het voorjaar is bij uitstek ons favoriete tuinseizoen. Na de donkere wintermaanden kijken we reikhalzend uit naar ieder bloempje en elk fris groen blaadje dat zich wil laten zien. Nu begint het voorjaar op De Boschhoeve gelukkig altijd vroeg, met de vele soorten sneeuwklokjes en andere vroege bolgewassen die zijn geplant in de loop der jaren. 
Dit jaar, na de kletsnatte, milde winter en de warme maand maart, is de natuur zelfs extra vroeg. De schaduwtuin bij het huis en het grasveld in de boomgaard achter de kapschuur staan al weken in bloei, het gaat bijna te hard. Mijn advies: wil je inspiratie op doen voor een prachtige voorjaarsbeplanting, wacht niet te lang met je bezoek, het hoogtepunt is zo weer voorbij!

Lentemarkt za. 20 april.
Het opkweken van de vaste planten voor de kwekerij komt flink op gang, tijdens de markt zal het assortiment er heerlijk fris groen en uitnodigend bij staan.
Elk jaar weer zijn we blij met onze vaste standhouders: Hein en Corinne Meeuwissen met bol- en knolgewassen, Alpine Garden Plants met bijzondere rotsplanten, Suja Plants met vaste en exotische planten en Bart Wortelboer met bijzondere schaduwplanten. 
Bossen tulpen van het land, voorjaarsboeketten en de eerste kruiden van het seizoen, groenteplantjes van een enthousiaste hobbykweker, vogel(voeder)huisjes en metalen vogels maken het geheel compleet. Ook de plantendokter geeft traditiegetrouw weer acte-de-presence.

Binnen in de grote schuur zijn de brocantehoek van De Boschhoeve en de stand van de Engelse serre  opnieuw gevuld met mooie aanwinsten uit Frankrijk, Nederland en Engeland.
Het Sneeboer gereedschap is binnen gekomen, evenals de nieuwe groente-, kruiden- en bloemenzaden. De collectie terracotta potten, bleekpotten, luizenpotten en vogelhuisjes wordt elk jaar uitgebreider. 

In de stand van het creatieve team van Susan zijn unieke kaarten, glas-in-lood figuurtjes, kraamcadeautjes en 2e hands kinderkleding te vinden. In de hoek ernaast valt heerlijk te snuffelen tussen vriendelijk geprijsde 2ehands dameskleding.
In de theeschenkerij serveren Alice en Ineke met hun team koffie en thee, natuurlijk met iets lekkers erbij, zoet of hartig!
Iedereen is van harte welkom. De Lentemarkt op za. 20 april duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Tenslotte: denkt u zelf aan tassen en kistjes voor het vervoer van planten en neem ook contant geld mee (niet iedere standhouder heeft een pinapparaat).
En let op: op Koningsdag 27 april is De Boschhoeve dit jaar gesloten.

Anke Pols
12 april 2024