Extra vroege sneeuwklokjesdag op 27 januari

De eerste lentebode is er weer!

Na de natte, donkere en tenslotte zelfs nog koude winterweken snakt iedereen naar de eerste prille lentebode, het sneeuwklokje. Meestal beginnen de vroege soorten te bloeien rond begin februari. Op De Boschhoeve begint het sneeuwklokjesseizoen al veel eerder.

Ook dit jaar stonden begin januari in de schaduwtuin al grote pollen vol klokjes vrolijk te bloeien. De vorst en sneeuwval van de afgelopen dagen deert ze niet. Zodra het gaat dooien staan ze direct weer fier rechtop.

Voor de liefhebbers, die deze vroegbloeiende sneeuwklokjes graag in volle glorie in de tuin willen zien, organiseren we een extra vroege sneeuwklokjesdag op 27 januari. Nu staan ze nog volop te bloeien in de tuin, wellicht zijn ze op 8 februari, wanneer ons échte Sneeuwklokjesfeest begint, al minder mooi.

Bestellingen ophalen
Tijdens deze dag kunnen bestellingen worden opgehaald. Uiteraard zijn er ook al heel veel soorten sneeuwklokjes te koop en begint op die dag ook de verkoop van dahliaknollen in zak. De houten bollenkisten in de grote schuur zijn tot de rand toe gevuld met de dahliacollectie voor 2024.De afgelopen weken heeft iedereen geholpen met het vullen van de dahliazakken en ook in de zadenrekken zijn volop verse zaden te vinden. Zowel van eigen teelt als van de Firma Van Hemert.

Lente in de tunnelkas
De tunnelkas is te bezoeken voor de eerste keus aan vroegbloeiende vaste planten en pioenen. Bovendien is daar een gezellige hoek ingericht met de nieuwste brocantevondsten van de afgelopen herfstweekenden naar Frankrijk.

Koffie en thee
Om op te warmen na het tuinbezoek is er uiteraard koffie en thee met iets lekkers. We zijn open op 27 januari van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Anke Pols
22 januari 2024