Nieuwsflits juli 2022

Zomerbloemenfestijn, een kleurenfeestje.

Midzomer is dé tijd van het Zomerbloemenfestijn bij kwekerij De Boschhoeve.Op vrijdag 29 juli, zaterdag 30 juli en een week later op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus, kan naar harte lust geplukt worden van de velden vol bloeiende vaste planten, zomerbollen en eenjarigen. Niet alleen in de grote pluktuin, maar ook in de moederplantenbedden mag dit jaar geplukt worden.

Voor de liefhebber gaat er niets boven een vrolijk, royaal tuinboeket. Vol bloemen met een natuurlijke uitstraling, met aandacht en liefde geteeld, zonder haast en zonder gif. En er gaat niets boven zelf plukken in zo’n prachtige omgeving, met vogelzang op de achtergrond. Heerlijk op je gemak de tijd nemen om een keus te maken uit de vele soorten bloemen.
Dit jaar zijn alweer voor de 11e keer de bedden in april en mei ingezaaid met de meest mooie plukbloemen. Er zijn oude bekende zoals zinnia, cosmea en lavatera, kantbloem en tabak, kattenstaart en leeuwenbek. Maar ook hoge afrikanen, zwarte en bruine grassen en strobloemen. Daarnaast kan geplukt worden tussen vaste planten als zonnehoed, floks, salvia, ruit, aster, pimpernel, dropplant en kogeldistel. Op twee locaties is plek ingeruimd voor grote rijen dahlia’s, een van de favoriete plukbloemen van dit moment.

Iedereen is ook welkom op de kwekerij om rond te snuffelen tussen de fors gegroeide planten.
In de grote schuur zijn de stands met brocante van Dineke en de Engelse serviezen van Tineke weer aangevuld met nieuwe vondsten. Susan heeft heerlijke jam, prachtige kaarten en allerhande (kraam)cadeautjes en bovendien een hoekje met 2e hands kleding voor babies en peuters. In de stand met 2e hands dameskleding van Annemarie is de sale begonnen en zijn de prijzen nog leuker dan ze al waren. En bij de pluktuin zijn tenslotte nog Provençaalse kleden van Tienke te vinden en een hoek met smaakvolle brocante van Tosca.

Uiteraard zijn de tuinen deze dagen ook te bezoeken. De bedden in de siermoestuin staan vol kleurrijke groenten, kruiden en bloemen en de klimrekken raken begroeid met lathyrus, klokwinde, bonen en pompoenen. De grote borders rond het grasveld staan op dit moment in volle bloei.

In de theeschenkerij zorgen we voor verse koffie en thee, boomgaardsap, heerlijke taarten, tulbanden en belegde broodjes.
U bent welkom op 29 en 30 juli, en 5 en 6 aug. tussen 10.00 en 17.00 uur. De entree is gratis.

Anke Pols
21 juli 2022


Kwekerij/Tuin De Boschhoeve
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze
Tel. 026 – 4821231
www.boschhoeve.nl