Open tuinenweekend: het Dahlia Spektakel

Open tuinenweekend: het Dahlia Spektakel

Tijdens het weekend van 27 en 28 augustus staat de dahlia in de schijnwerpers in vier prachtige tuinen in Gelderland. Vier tuinen met een heel verschillend karakter, waarin dahlia’s een grote rol spelen. Zowel in de borders, in een moestuin of een pluktuin, als in grote potten en vele boeketten.
De maandenlange bloei en de vele verschillende kleuren en vormen maken de dahlia al jaren tot een geliefde zomerknol van de bevlogen tuineigenaren.

De deelnemende tuinen zijn de Beukenhof in Barneveld, de Hubertushof en de tuin van Marieke Nolsen in Leusden en De Boschhoeve in Wolfheze.
Iedereen kan hier vooral inspiratie opdoen voor het gebruik van dahlia’s in tuin en pot. En bekijk alvast welke dahlia’s je volgend jaar in je tuin zou willen hebben. 
In de tuin van Marieke Nolsen zijn op zaterdag nog dahlia’s in pot te koop. Bij de Boschhoeve kan in de volop bloeiende pluktuin een tuinboeket naar eigen keus geplukt worden vol kleurrijke dahlia’s en eenjarigen. De kwekerij is natuurlijk geopend evenals de tuinwinkel en de theeschenkerij.

Met veel plezier doen we mee aan dit open tuinenweekend, iedereen is van harte welkom. Alle tuinen zijn za. 27 en zo. 28 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3,- per tuin, inclusief koffie of thee. 

Anke Pols
22 augustus 2022