Oogstfair op De Boschhoeve: een feest voor de zintuigen.

Oogstfair op De Boschhoeve: een feest voor de zintuigen.

Elk jaar sluiten we het tuinseizoen af met een sfeervolle tuinmarkt, waarbij we iedereen mee willen laten genieten van de bloeiende tuin. Gelukkig beschikken we over een goede beregeningsinstallatie, anders zou de tuin na deze extreem droge zomer net zo dor en geel zijn geweest als de weilanden in onze omgeving. De meeste tuinplanten zijn dit jaar wel een stuk lager gebleven, mede dankzij het al droge voorjaar. En veel planten zijn reeds uitgebloeid door de langdurige hoge temperaturen. Maar gelukkig valt er nog genoeg te zien in de borders, de decoratieve moestuin en de pluktuin.

Overal op het erf, op het grote grasveld en in de boomgaard staan gasten met lekkere, mooie en nuttige (tuin-)producten. Er valt te proeven van onbespoten boomgaardsap, heerlijke jam en chutney, honing, kaas en noten. Te genieten valt er van mooie sieraden, tafelkleden, wollen kleding en viltproducten. Er zijn wenskaarten en botanische illustraties verkrijgbaar, evenals verfijnd bloembindwerk. Hoopvol vooruit zien naar de lente kan in de kraam vol voorjaarsbloeiende bollen en knollen van Hein en Corinne Meeuwissen. Ook de plantendokter zal aanwezig zijn voor raad en daad bij ziektes en plagen.
In de grote pluktuin kan nog een kleurrijk nazomerboeket van De Boschhoeve geplukt worden bij Tosca en Tienke. Deze dames hebben bovendien ook gezellige brocante en prachtige Provençaalse kleden uitgestald.
In de grote schuur vindt u Sneeboer tuingereedschap, vorstbestendige terracotta potten en zaden van groenten, kruiden en bloemen. Maar ook Provençaalse zeep, jam en chutney, unieke zelfgemaakte kaarten en kleine (kraam) cadeautjes en fraaie tweedehands kleding voor dames en peuters. Antiek en nieuw Engels serviesgoed en brocante uit Frankrijk en Nederland maken het geheel compleet.
Op onze kwekerij kunt u nog vaste planten aantreffen die uw herfsttuin kunnen opfleuren. En bij kwekerij Pflanze und Co kunt u terecht voor herfst- en winterbloeiende cyclamen.
In de theeschenkerij zorgt Alice met haar team voor koffie en thee, heerlijke taart en tulband, zelfgemaakte soep en belegde broodjes.
U bent van harte welkom op de Oogstfair op 10 september van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4,- voor iedereen boven de 12 jaar.

Anke Pols
3 september 2022