Nieuwsflits Zomerbloemenfestijn 2020

Zomerbloemenfestijn 2020

Begin augustus is dé tijd van het Zomerbloemenfestijn bij kwekerij De Boschhoeve. 
Op vrijdag 31 juli en 1 augustus, en een week later op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus, kan naar harte lust geplukt worden van de velden vol bloeiende vaste planten, zomerbollen en eenjarigen. Niet alleen in de grote pluktuin, maar ook in de moederplantenbedden mag dit jaar geplukt worden.

Voor de liefhebber gaat er niets boven een vrolijk, royaal tuinboeket. Vol bloemen met een natuurlijke uitstraling, met aandacht en liefde geteeld, zonder haast en zonder gif. En er gaat niets boven zelf plukken in zo’n prachtige omgeving, met vogelzang op de achtergrond. Heerlijk op je gemak de tijd nemen om een keus te maken uit de vele soorten eenjarigen. 
Er zijn oude bekende zoals zinnia, cosmea en lavatera, kantbloem en tabak, kattenstaart en leeuwenbek. Maar ook hoge afrikanen, zwarte grassen en een ruime keus aan dahlia’s. En daarna kan verder geplukt worden tussen vaste planten als zonnehoed, floks, salvia, ruit, aster, pimpernel, dropplant en kogeldistel. 

Iedereen is ook welkom op de kwekerij om rond te snuffelen tussen de fors gegroeide planten. 
In de grote schuur zijn de stands met brocante van Dineke en de Engelse serviezen van Tineke weer aangevuld met nieuwe vondsten. Susan heeft dagenlang heerlijke jam staan koken en ook nog een nieuw hoekje met 2e hands kinderkleding gevuld. De hoek met 2e hands dameskleding  van Annemarie is opnieuw ingericht. En bij de pluktuin zijn tenslotte nog Provencaalse kleden van Tienke te vinden en een hoek met brocante van Tosca.

De catering is vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar buiten, onder de kapschuur. Op het grote erf is voldoende ruimte om veilig koffie of thee met iets lekkers te gebruiken.
Uiteraard zijn de tuinen deze dagen ook te bezoeken. De siermoestuin en de lange borders rond het grasveld staan op dit moment in volle bloei. 
U bent welkom op 31 juli en1 aug., en 7 en 8 aug. tussen 10.00 en 17.00 uur. De entree is gratis.

Anke Pols
26 juli 2020