Nieuwsflits Zomerbloemenfestijn2021

Nieuwsflits Zomerbloemenfestijn 2021

Midzomer is dé tijd van het Zomerbloemenfestijn bij kwekerij De Boschhoeve. 
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli en een week later op vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus, kan naar harte lust geplukt worden van de velden vol bloeiende vaste planten, zomerbollen en eenjarigen. Niet alleen in de grote pluktuin, maar ook in de moederplantenbedden mag geplukt worden.

Alweer zo’n tien jaar geleden zijn we gestart met het aanleggen van de pluktuin en elk jaar is het weer afwachten hoe het dit keer gaat worden. Afhankelijk van het weer starten we eind april met zaaien en gaan daar een aantal weken mee door. Dit voorjaar was het bijzonder lastig door kou in april en veel regen in mei. De bloei van een aantal eenjarigen, maar ook van de dahlia’s komt daardoor veel later op gang dan in voorgaande jaren. Ook van onze tuinbezoekers horen we deze verhalen. Gelukkig staan er ook veel vaste planten in de pluktuin, daar kan natuurlijk volop van geplukt worden.
Voor de liefhebber gaat er niets boven een vrolijk, royaal tuinboeket. Vol bloemen met een natuurlijke uitstraling, met aandacht en liefde geteeld, zonder haast en zonder gif. En er gaat niets boven zelf plukken in zo’n prachtige omgeving, met vogelzang op de achtergrond. Heerlijk op je gemak de tijd nemen om een keus te maken uit de vele soorten snijbloemen. 

Iedereen is ook welkom op de kwekerij om rond te snuffelen tussen de, nieuw aangevulde, vaste planten. In de grote schuur zijn de winkeltjes met brocante van Dineke en de Engelse serviezen van Tineke (www.deengelseserre.nl) te vinden. De creatieve hoek van Susan en haar vriendinnen staat vol zelfgemaakte jam, kaarten, (kraam-)cadeautjes en 2e hands kinderkleding. De hoek met 2e hands dameskleding  van Annemarie is opnieuw ingericht. En bij de pluktuin zijn tenslotte nog prachtige Provencaalse kleden van Tienke te vinden en een hoek met brocante van Tosca.
Ook hebben we een mooie collectie bloemenzaden.

In de theeschenkerij is koffie, thee en sap verkrijgbaar, met kruidkoek, tulband of lekkere taart.
Uiteraard zijn de tuinen deze dagen ook te bezoeken. De siermoestuin en de lange borders rond het grasveld staan op dit moment in volle bloei.

U bent van harte welkom op 30 en 31 juli en 6 en 7 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur. De entree is deze dagen gratis.

Anke Pols
28 juli 2021