Sneeuwklokjesfeest De Boschhoeve
Op 6,7 en 8 februari wordt het tuinseizoen 2020 van kwekerij/tuin De Boschhoeve geopend, traditiegetrouw met het Sneeuwklokjesfeest.
Direct al bij binnenkomst in de grote schuur is de lente volop te beleven. Er staan natuurlijk lekker veel kisten vol bloeiende sneeuwklokjes. Allereerst het ‘gewone’ sneeuwklokje, dat nog steeds niet te versmaden is, daarnaast staan de zgn. dubbele klokjes en de zgn. groenpunten. Tevens tref je in dezelfde hoek een aantal bekende Nederlandse cultivars. Langs de wanden staan allerlei soorten vroege voorjaarsbollen als winterakonieten en lenteklokjes, kleine tulpjes, irisjes en krokussen, narcissen, anemoontjes en boshyacinten.

In de aparte stand met bijzondere (veelal Engelse of Duitse) sneeuwklokjes, waarvan de meeste inmiddels uit onze eigen tuin komen, staat ter informatie bij elk aangeboden sneeuwklokje een foto met een beschrijving.
De zadenrekken zijn weer helemaal aangevuld evenals de collectie Sneeboer gereedschap. Het assortiment dahlia’s is flink uitgebreid met nieuwe aanwinsten, verpakt in zakken liggen ze in oude bollenkisten te wachten op de liefhebbers.
De stand van Annie Fallinger ligt vol ‘galanthofilia’, artikelen met sneeuwklokjes erop. Servies, vaasjes, truien, kaarten, servetten, tafelkleedjes en handdoekjes, teveel om op te noemen. Direct naast de theeschenkerij is het prachtige serviesgoed van de Engelse Serre te vinden. Tineke van der Maas slaagt er ieder jaar weer in om bijzondere items op de kop te tikken van Engels of Frans servies met toepasselijke voorjaarsafbeeldingen. Soms nieuw, vaker oud of zelfs antiek.
Tenslotte heeft Susan Sieders, samen met vriendinnen, haar hoek weer gevuld met de meest bijzondere handgemaakte creaties van wol, vilt, glas-in-lood en papier. Ook hier speelt de lente en het sneeuwklokje weer een belangrijke rol. Van fruit en groenten uit eigen moes-tuin maakt ze ook nog eens heerlijke jam en piccalilly.
In de theeschenkerij zorgen Alice en haar team weer voor koffie en thee met zoete en hartige lekkernijen.
In de tweede ruimte zijn weer planten te vinden, namelijk de Engelse sneeuwklokjes van Gert van der Kolk en de vele soorten tuincyclamen van Gärtnerei Pflanze und Co. Bij beide kramen staan de liefhebbers elkaar vaak te verdringen.
Ook in deze ruimte zijn natuurlijk weer ‘galanthofilia’ te vinden, maar ook unieke zilveren sieraden, prachtig boekbindwerk, het tuintijdschrift Onze Eigen Tuin en een stand van de Hortus Bulborum uit Limmen.
Buiten onder de kapschuur is Cathy Poitier uit België te vinden met een deel van haar sneeuwklokjes- en alpineplanten collectie. Ook brengt ze prachtige Helleborussen mee, evenals bloeiende Hamamelissen. Kwekerij Valckenhof houdt haar gezelschap met biologisch geteelde inheemse bomen en heesters. En Maretakkenkwekerij Moergestel biedt fruitbomen met mistletoe.
In de tunnelkas tenslotte bieden we onze collectie pioenen en vroeg bloeiende bosplanten aan, alsmede aparte en onbekende voorjaarsbloeiende heesters van Rein en Mark Bulk.
Viooltjes en primula’s mogen in deze kas alleen al vanwege hun geur natuurlijk niet ontbreken, evenals voorjaarsbloemwerk en boeketjes met sneeuwklokjes van Anke Pols.
Iedereen is van harte welkom om van het voorjaar te komen genieten, wij hebben er in ieder geval weer zin in. Ook de tuin is uiteraard geopend, rondom het huis en in de border naast de boomgaard staan al veel verschillende sneeuwklokjes in bloei.
Het Sneeuwklokjesfeest op 6 t/m 8 februari duurt van 10.00 tot 17.00 uur.
De entree bedraagt 4, p.p., kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee naar binnen.
1 februari
Anke Pols