Nieuwsflits september 2021

Nieuwsflits september 2021

De afgelopen maanden hebben we weer diverse activiteiten op de kwekerij kunnen
beleven, te weten de Dahliadagen en het Zomerbloemenfestijn. En recent nog het open tuinenweekend genaamd het Dahlia Spektakel.
Al deze dagen zijn succesvol en veilig verlopen. Daarom durven we het nu aan om ook onze brocantedagen te organiseren en daarna onze favoriete tuinmarkt, de Oogstfair, als afsluiting van het tuinseizoen.

Tour de Brocante vr. 3 en za. 4 september
Tijdens deze 2 dagen staan gasten verspreid over het terrein met een zeer gevarieerd brocante aanbod. Variërend van nostalgische voorwerpen, antiek en bric&brac uit binnen- en buitenland tot allerhande curiosa. In een landelijke Engelse, Franse of Hollandse stijl, romantisch of stoer, voor elke smaak is wel iets te vinden.
Ook in de winkeltjes in de grote schuur kunt u uitgebreid rondsnuffelen tussen brocante, Engels serviesgoed, unieke zelfgemaakte kaarten en (kraam-)cadeautjes en tuinartikelen als gereedschap, terracotta potten en groente- en bloemenzaden.
Deze brocantedagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur, de entree is gratis.

Oogstfair za. 11 september
Als afsluiting van het tuinseizoen wordt een sfeervolle tuinmarkt gehouden, waarbij we iedereen mee willen laten genieten van de nog volop bloeiende tuin. Overal op het erf, op het grote grasveld en in de boomgaard staan gasten met lekkere, mooie en nuttige producten. Denk aan oude appelrassen, sap, jams en chutneys, honing en kaas, eetbare planten, tuintijdschriften en tuinboeken. Maar ook aan sieraden, tafelkleden, wollen kleding en viltproducten, wenskaarten en botanische illustraties. En natuurlijk mogen de voorjaarsbloeiende bollen en knollen niet ontbreken in dit jaargetijde.
Ook de plantendokter zal aanwezig zijn voor raad en daad bij ziektes en plagen.
De Oogstfair op 11 september duurt van 10.00 tot 17.00 uur, entree 4,- (kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee naar binnen).

Ruimte genoeg voor een corona-veilig bezoek
Het terrein van De Boschhoeve is groot genoeg om veel bezoekers te ontvangen zonder dat daarbij de anderhalve meter afstand in het gedrang komt.  We vragen iedereen om de gangbare regels en afspraken die te maken hebben met ieders veiligheid in acht te nemen.
Tijdens de open dagen staan de diverse gasten ruim verspreid over het terrein.  Zo heeft iedereen in principe voldoende ruimte.  
De koffie wordt geserveerd op het grote erf. Bij mooi weer staan er overal zitjes buiten.

Pluktuin
In de grote pluktuin kan nog een kleurrijk nazomerboeket van De Boschhoeve geplukt worden bij Tosca en Tienke. Beide dames hebben bovendien ook gezellige brocante en prachtige Provençaalse kleden uitgestald.

Anke Pols
29 augustus 2021