Nieuwsflits oktober 2021

Nieuwsflits oktober 2021

Vanaf 1 oktober is de kwekerij gesloten tot aan het Sneeuwklokjesfeest op 10, 11 en 12 februari 2022.
Er wordt dan hard in de tuin gewerkt. Planten moeten afgeknipt, tulpen worden geplant, blad wordt (eindeloos) geruimd en er komt mest op de borders. Bovendien moeten vele duizenden voorjaarbollen opgepot worden om ze volgend voorjaar te kunnen verkopen.
Sinds 4 jaar gaan we rond half oktober toch weer enkele dagen open voor de inspirerende serviezendagen van De Engelse Serre, ofwel de Tableware & Flowers dagen.

Tableware & Flowers
Een fraai gedekte tafel doet recht aan een met zorg bereide maaltijd. Liefhebbers van oud en antiek serviesgoed komen op 14, 15 en 16 oktober volop aan hun trekken.
De uitgebreide collectie van ‘De Engelse Serre’ van Tineke van der Maas uit Bennekom staat ook dit jaar in twee schuren uitgestald. Er is veel keus uit nieuw, oud en antiek serviesgoed. Botanische thema’s zijn ruim vertegenwoordigd, maar ook servies geïnspireerd op seizoenen en feestdagen, zoals een jachtservies of een kerstservies, wordt sfeervol gepresenteerd. 
Er is een ruime collectie Wedgwood Edme in voorraad, evenals het tuinservies Sarah’s Garden. Op dit laatste servies wordt een korting van 10% gegeven op losse onderdelen.
De serviezen zijn zowel compleet als in onderdelen te koop. Verzamelaars kunnen hier altijd wel iets van hun gading vinden. En juist het mixen van oud en nieuw serviesgoed past helemaal in de woontrend van nu. Breng gerust iets mee waar je een aanvulling bij zoekt. 

Om ideeën op te doen worden de tafels aangekleed met tafelkleden, servetten, glaswerk,  kandelaars en bestek. Ook zijn er bijpassende boeketten, kransen en herfstbloemwerk van de tuinvrouwen van De Boschhoeve. 
Diverse hoekjes in de grote schuur nodigen uit tot snuffelen, o.a. bij de Franse brocante, met mooie vazen, kannen en grespotten. Maar ook bij de zaden, de jam en piccalilly, kaarten en kleine (kraam)cadeautjes en tussen een kleine collectie 2ehands herfst- en winterkleding.
Wie toe is aan een pauze: bij goed weer wordt er buiten koffie en thee geserveerd. Bij slecht weer is de catering binnen, waarbij we ons aan de nu geldende coronaregels zullen houden. 

Bezoekers zijn welkom op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober van 10.00-17.00 uur. Toegang en parkeren gratis. 

Anke Pols
6 oktober 2021

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve en De Engelse Serre
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze