Nieuwsflits juni/juli 2020

Nieuwsflits juni/juli 2020

Bijna 2 maanden geleden is de kwekerij op vrijdag en zaterdag weer open gegaan, na een maand ‘lockdown’. En de enthousiaste reacties van de bezoekers die al snel kwamen hebben ons enorm goed gedaan. Ook zonder koffie en thee (met koek of taart) genieten veel mensen graag van de planten, de tuinen en de buitenlucht.
De eerste bezoekjes waren kort en duidelijk gericht op de aanschaf van benodigde planten, wat zullen de tuinen er nu mooi bij staan bij al die liefhebbers! 
De laatste weken nemen de mensen weer wat meer tijd en lopen, met in acht nemen van de coronarichtlijnen, heerlijk ontspannen door de tuinen.

Dahliadagen in juli.
Onze tuinactiviteiten van april en mei werden natuurlijk node gemist, ook door ons. Het bruisende karakter van een tuinmarkt met al de verschillende kwekers en standhouders heeft zo zijn eigen charme.
Om toch weer wat meer leven in de brouwerij te brengen hebben we daarom besloten om in juli een eenvoudige versie van onze Dahliadagen te organiseren.

Dahlia’s zijn al sinds 1997, bij de start van de grote siermoestuin, een van onze favoriete zomerbollen. Vanwege de lange bloei onmisbaar in de borders, de moestuin en in onze tuinboeketten. In ontelbaar veel kleuren en vormen verkrijgbaar, ieder jaar kun je weer nieuwe variëteiten uitzoeken.
We hebben in het voorjaar een prachtige collectie op 3 liter potten gezet, waaronder een groot aantal nieuwe cultivars. Het zijn inmiddels goed doorwortelde planten, die niet meer in een nachtje door slakken op gegeten kunnen worden. 
Andere zomerbollen op de kwekerij aanwezig zijn op dit moment Crocosmia’s, Begonia’s, Oxalis en Rhodohypoxis.

De tuinen zijn natuurlijk voor iedereen te bezoeken, de zomerborder staat al volop in bloei en de moestuin begint geleidelijk vol te groeien.
Onder de kapschuur gaan we koffie, thee en lekkers aanbieden, op het erf is meer dan genoeg ruimte om afstand te bewaren.
In de grote schuur zijn de ‘winkeltjes’ te bezoeken: brocante uit Frankrijk, serviezen uit Engeland, stoere kisten en bakken van hout en zink. De creatieve hoek, met handgemaakte kaarten en (kraam-)cadeautjes is weer aangevuld, alsmede de zaden- en gereedschaphoek.
Tenslotte kunnen de eerste tuinboeketten geplukt worden in de pluktuin en in de moederplantenbedden.

De Dahliadagen op De Boschhoeve worden gehouden op do. 2, vr. 3, en za. 4 juli en op do. 9, vr. 10 en za. 11 juli. We zijn die twee weken dus ook op donderdag geopend! Zo hopen we het bezoek wat meer te kunnen spreiden.
De entree is gratis. U bent van harte welkom tussen 10.00 en 17. 00 uur.

Anke Pols
15 juni 2020