Nieuwsflits mei 2021

Nieuwsflits mei 2021

De lente komt dit jaar in een rustig tempo op gang, met koude wind en lichte nachtvorsten en gelukkig zonder hitterecords. Dat heeft nogal wat voordelen. Wekenlang al bloeien de magnolia’s overal en van de bloei van narcissen en tulpen kun je veel langer genieten. De bloesem van de Prunus- en Malusbomen is niet in 3 warme dagen ineens verwelkt, maar de knoppen beginnen heel langzaam open te gaan.
In de boomgaard is het grasveld op dit moment nog vol met bloeiende narcissen en kievietsbloemen en in de schaduwtuin staan prachtige pollen gele hondstanden. Grote potten vol tulpen beginnen te bloeien evenals de vele tulpen in de moestuin.

Bloemrijke weekenden
Kom je het eerste of tweede weekend van mei naar Wolfheze? Geniet dan extra van onze bloemrijke presentaties.
Op de kwekerij staan tafels vol kleurrijke eenjarigen om de bakken en potten van tuin en terras mee op te fleuren. Tevens zijn er volop kruiden te verkrijgen en de collectie vaste planten wordt iedere week verder aangevuld.
De Engelse Serre heeft een aantal tafels speciaal gedekt met bloemenserviezen, zowel antieke als nieuwe serviezen. Unieke vazen en kannen voor boeketten zijn er te kust en te keur. Wie op zoek is naar een nuttig, praktisch, lief of lekker (geurend) cadeautje kan in de schuur een keus maken uit zaden, gereedschap, wenskaarten, kraamcadeautjes, jam, tweede hands tuinboeken, brocante en nog veel meer.
En wie, na een jaar van joggingbroeken en shirts, toe is aan een wat sierlijker silhouet, kan terecht in de hoek met mooie zomerse tweedehands dameskleding.
Gelukkig is er ruimte genoeg op de kwekerij en in de tuinen van De Boschhoeve. Dat neemt niet weg dat we ons aan de coronarichtlijnen houden. In de schuur controleren we voortdurend het aantal bezoekers dat naar binnen gaat. Uw bezoek aanmelden is noodzakelijk en gaat eenvoudig via de website, klik op ‘tuinagenda’.
We zijn elke vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De bloemrijke weekenden zijn op vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei, en op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei.

Anke Pols
27 april