Nieuwsflits juli 2021 – Dahliadagen

Nieuwsflits juli 2021 – Dahliadagen

Op vr. 2, za. 3 en vr. 9 en za. 10 juli houden we op De Boschhoeve weer de jaarlijkse Dahliadagen. Ruim 25 jaar inmiddels zijn we enthousiaste liefhebbers van de dahlia. Van oudsher worden dahlia’s natuurlijk al veel toegepast in moestuinen. We hebben ze dan ook veelvuldig in onze siermoestuin aangeplant. Maar ze geven bij ons ook maandenlang kleur aan de grote zomer- en najaarsborders. Er zijn geen vaste planten te bedenken die zo lang bloeien als dahlia’s (mits de uitgebloeide bloemen er uit worden geknipt).

Ondanks de kou in april en mei, waarbij het jonge loof van de opgepotte dahlia’s bijna geheel geel werd, staan ze er dit jaar toch prachtig bij. De kleur van het blad is weer goed bijgetrokken. Het zijn al forse planten en ze beginnen nu knoppen te tonen. Ook dit jaar heeft Dineke uiteraard weer gezorgd voor enkele mooie nieuwe cultivars.

Op de kwekerij zijn de rijen met vaste planten goed gevuld met forse planten. Alles lijkt dit jaar wel hoger dan anders te zijn geworden.
In de grote schuur kunt u rondsnuffelen in de stands van Susan Sieders en haar vriendinnen, met écht ambachtelijk handwerk in papier, glas, wol of stof, en De Engelse Serre met prachtig Engels serviesgoed. De brocantehoek van De Boschhoeve staat vol leuke vondsten uit Frankrijk en eigen land. En de stand met tweedehands kleding van Annemarie bracht al menige dames in verleiding.

De zaden zijn weer aangevuld en we hebben een mooie collectie terracotta potten.

Ook kunnen we gelukkig weer gewoon onze theeschenkerij gebruiken, waar we koffie en thee serveren met iets lekkers.

Pluktuin geopend.

Vanaf deze maand is onze pluktuin weer geopend op vrijdag en zaterdag. Het tuindeel met de vaste planten en de rij clematissen bloeit inmiddels volop, daar valt al een vrolijk tuinboeket te plukken. Ook in de moederplantenbedden kan al volop geplukt worden.
Het gedeelte waar de eenjarigen zijn gezaaid loopt duidelijk achter op schema, de meeste planten daar moeten nog knoppen gaan vormen. Maar een flinke regenbui en warme temperaturen kunnen ‘wonderen’ verrichten. Ongetwijfeld zal daar binnenkort ook weer naar hartenlust geplukt kunnen worden. 

U bent van harte welkom op de kwekerij en in de tuinen op onze Dahliadagen van vr. 2, za. 3, vr. 9 en za. 10 juli. We zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis.

Anke Pols

30 juni 2021