Nieuwsflits april 2020

We zijn weer open!

De afgelopen weken hebben we om ons heen gezien en bij onszelf gemerkt hoe fijn het is om buiten bezig te kunnen zijn in deze bizarre tijd. Je zorgen even vergeten en lekker gaan fietsen, wandelen of werken in de tuin. Met de zon op je hoofd en je handen in de grond even heerlijk ontspannen. Bovendien is wat lichaamsbeweging niet verkeerd na al dat ophokken.
De natuur staat natuurlijk (en gelukkig!) niet stil, het is nu een prima tijd om te (ver-)planten en te scheuren, dahlia’s te planten of eenjarigen te zaaien.
Daarom hebben we besloten de kwekerij en de tuin op vrijdag en zaterdag voorzichtig weer open te stellen voor bezoekers. Ook de winkeltjes in de grote schuur zijn dan te bezoeken.

We nemen daarbij de volgende regels en afspraken in acht: 

  • Winkelen met een door ons verstrekte (schone) krat is verplicht. 
  • Zijn de kratjes op, dan is het maximum aantal gelijktijdige bezoekers bereikt. U kunt dan wachten tot u aan de beurt bent met inachtneming van de 1,5 meter afstand. 
  • Er is een aparte kassa voor aankopen van buiten (planten). En een kassa voor aankopen van binnen (diversen). Betaling bij voorkeur contactloos per pin.  Gepast contant betalen mag ook. 
  • Het inpakken van uw aankopen doet u zelf aan een apart hiervoor bestemde tafel. Daar kunt u tevens de gebruikte krat weer inleveren. Wij maken deze schoon voor de volgende bezoeker. 
  • U dient zelf aan een krat, doos of tas te denken voor het vervoer naar huis van uw aankopen. 
  • De kwekerij, de tuinen en de grote schuur zijn op beide dagen geopend van 10.00-17.00 uur. 
  • De theeschenkerij is gesloten.  Het consumeren van zelf meegebrachte etenswaren op het terrein van De Boschhoeve is niet toegestaan.
  • Een wandeling door de tuinen is mogelijk maar we vragen u rekening te houden met het feit dat ook anderen graag aan de beurt komen voor een bezoek. 
  • Voor het overige vragen we iedereen rekening te houden met uw én andermans veiligheid. Dit geldt zeker ook voor onze vrijwilligers bij de kassa en bij de uitgifte en de schoonmaak van de kratten. 

Grote evenementen zoals onze Lentemarkt en de Meimarkt kunnen dit jaar helaas niet doorgaan. Maar we hopen u toch in kleine aantallen de komende tijd op de kwekerij te mogen begroeten. 
U bent van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur op vrijdag en zaterdag.

Dineke Logtenberg en Anke Pols
17 april 2020