Nieuwsflits vrijdag 28 en zaterdag 29 mei 2021

Nieuwsflits De Boschhoeve vrijdag 28 en zaterdag 29 mei 2021

De Boschhoeve, Wolfheze

Op de laatste zaterdag van mei is het meestal Meimarkt op De Boschhoeve. In coronatijd gaat helaas alles anders en mag de markt niet doorgaan. Toch is dit de mooiste tijd om planten voor terras, tuin en moestuin aan te schaffen. We starten dus gewoon als ieder jaar met de verkoop van onze dahlia’s en groenteplanten op de kwekerij.

Wanneer ik op dit moment door de moestuin loop kan ik me nauwelijks voorstellen dat het over enige tijd net zo mooi zal zijn als op bijgaande foto. 
Onze groentebedden zijn nu vooral nog erg kaal. We zijn vorige week net pas begonnen met af en toe rijtjes aan te planten van snijbiet, palmkool, sla en paarse boerenkool. De bijpassende bloemen die er elk jaar weer tussen geplant worden zijn nog te klein om aan te planten, op een enkele uitzondering na. De pompoenen bij de klimrekken staan stil te wachten op meer warmte. De bonen zijn nog niet gelegd. Ook al heb je meer dan 30 jaar ervaring, tegen langdurige kou en nachtvorsten (vooral in april) kun je weinig beginnen. Geduld hebben dus en hopen op enkele warmere dagen. Regen hebben we dit jaar gelukkig wel genoeg gekregen. 
Ook de dahlia’s op onze grote boerenwagens hebben natuurlijk te lijden gehad van de kou. Ze zijn tijdens de koudste nachten afgedekt met dikke lagen vliesdoek, daardoor zijn de neuzen gelukkig niet bevroren. Maar de groei is traag op gang gekomen, net als in de rest van de tuin. Gelukkig kunnen we dit weekend toch starten met de verkoop van de eerste dahlia’s, we moeten ‘alleen’ de mooiste en beste er nog voor u uitzoeken en bij elkaar zetten, met bijpassende foto’s en naametiketten erbij.

De kwekerij en de tuinen zijn elke week geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. We hebben veel ruimte, dus het kan geheel corona ‘proof’. 
Binnen in de grote schuur worden steeds een beperkt aantal mensen tegelijk binnen gelaten. U kunt hier op uw gemak rondkijken bij de zaden, het Sneeboer gereedschap, een nieuwe collectie terracotta potten en bleekpotten, Engelse serviezen en brocante, 2e hands kleding, handgemaakte kaarten en (kraam)cadeautjes. Iedereen is van harte welkom.

Anke Pols
24 mei 2021