Nieuwsflits september 2020

Nieuwsflits september 2020

Oogstfair 12 september
De afgelopen maanden hebben we weer diverse activiteiten op de kwekerij kunnen
beleven, te weten de Dahliadagen, het Zomerbloemenfestijn en het Dahlia Spektakel.
Al deze dagen zijn succesvol en veilig verlopen. Daarom durven we het nu aan om ook onze favoriete tuinmarkt, de Oogstfair, te organiseren als afsluiting van het tuinseizoen.

Ruimte genoeg voor een corona-veilig bezoek
Het terrein van De Boschhoeve is groot genoeg om veel bezoekers te ontvangen zonder dat daarbij de anderhalve meter afstand in het gedrang komt.  We vragen iedereen om de gangbare regels en afspraken die te maken hebben met ieders veiligheid in acht te nemen.
Tijdens de oogstfair staan de diverse stands ruim verspreid over het terrein.  Zo heeft iedereen in principe voldoende ruimte. Is het ergens (even) te druk, loop er dan met een boogje omheen en kom wat later terug. 
De theeschenkerij is verplaatst naar de kapschuur. Bij mooi weer staan er zitjes op het erf.
In de grote schuur met alle kleine winkeltjes hanteren we een éénrichtingssysteem. Wij verzoeken iedereen vriendelijk maar ook dringend hier rekening mee te houden. 

Standhouders
We zijn heel blij een aantal vaste standhouders weer te kunnen begroeten. Denk o.a. aan De Plukmand (inmaakproducten, jam, tafelkleden, theemutsen) , Els Tuinte (tuinontwerper), Margreet van Erven (boekbinderij), Otto Vloedgraven (oude fruitrassen en sap), De Ommuurde Tuin (biologische groenten en kruiden), de Hortus Bulborum uit Limmen (bloembollen) en Huub Kistemaker, hovenier en botanisch tekenaar (prenten en kaarten).
Collegakwekers: Hein en Corine Meeuwissen komen met bollen en knollen en gedegen advies, kwekerij Kingfisher met (herfstbloeiende) vaste planten en kwekerij Rozenrijk brengt rozen in flinke potten mee.
Nieuw: Bijenstal De Wolfskuil met honing(-producten), Marie Mul (illustrator/designer) met verfijnde prenten, textielposters, kaarten en bedrukte kussens, VolWol van Annemarie Stallenberg, met wol- en lifestyle producten (kleding, omslagdoeken, plaids, knuffels e.d.)

Pluktuin
In de pluktuin kunt u nog een laatste nazomerboeket plukken bij Tosca en Tienke. Beide dames hebben tevens gezellige brocante en prachtige Provençaalse kleden uitgestald.

Wegwerkzaamheden op 12 september, controleer de route voor vertrek!
Tijdens de oogstfair op 12 september wordt er volop aan de weg gewerkt. Met name op de A12 zijn dat weekend meerdere toe- en afritten afgesloten en op diverse wegdelen wordt het asfalt vernieuwd.
Laat u niet ontmoedigen en zoek een alternatief. Geniet bijvoorbeeld van de bossen en buitenplaatsen van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe en maak de route naar Wolfheze  onderdeel van een compleet dagje uit. 

De Oogstfair op 12 september duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang bedraagt 4,- en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Anke Pols
5 september 2020