Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Sneeuwklokjesfeest en Extra Open Dag
Gelukkig deze keer eens vrolijk nieuws: het Sneeuwklokjesfeest kan door gaan! Geheel coronaproof, want voor het grootste gedeelte speelt het zich dit jaar in de buitenlucht af.

Mits er geen strenge vorst is, of een zware ‘lockdown’ wordt afgekondigd, zijn op do. 10, vr. 11 en za. 12 februari alle liefhebbers van voorjaarsbloeiers weer van harte welkom op de kwekerij en in de tuin. De bijzondere sneeuwklokjes staan deze keer prominent uitgestald voor de grote schuur, maar ook alle andere bolgewassen en stinseplanten zijn buiten op het erf te vinden. Er is zodoende volop ruimte om rustig en veilig rond te kunnen neuzen.

Voor beginnende sneeuwklokjesliefhebbers hebben we twee starterspakketten samengesteld, met een leuke korting.
Binnen in de schuur zijn de zadenrekken en het tuingereedschap weer aangevuld en is een uitgebreide collectie ‘dahlia’s in zak’ te vinden. Ook de stands met Engelse serviesgoed en zgn. galanthofilia hebben binnen een plek gekregen.
In de tunnelkas is volop keus uit voorjaarsbloeiende heesters en grote potten met pioenen , binnen in de kas geldt een eenrichtingsverkeer.
Op het erf verspreid staan de kramen van de overige standhouders (die in het verleden ook binnen stonden) en is de ‘koek en zopie’ kraam te vinden, met koffie, warme chocolademelk, koek, soep en broodjes ‘to go’.
Collega-kwekers onder de kapschuur met sneeuwklokjes, kerstrozen, cyclamen, biologische heesters en fruitbomen maken het geheel compleet.
Warm aankleden wordt aanbevolen, we zetten ook enkele vuurkorven op het plein. De tuin kan die dagen eveneens bezichtigd worden, hier kun je goed de verschillen zien tussen de bijzondere sneeuwklokjesvariëteiten.
De entree voor het Sneeuwklokjesfeest op 10, 11 en 12 februari bedraagt 4,- p.p., we zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk bij strenge vorst op onze website ter controle!

Tip
Waarschijnlijk heeft niet iedere standhouder een pinapparaat ter beschikking. Het lijkt ons verstandig om ook contant geld mee te nemen.

Extra Open dag
Vanwege de zachte winter gaan we op zaterdag 29 januari extra open in verband met de bloei van een aantal vroege sneeuwklokjes en winterakonieten. In de tuin zijn ook al prachtige pollen van deze sneeuwklokjes te bewonderen, sommigen staan al vanaf kerst te bloeien. Je kunt die dag rondkijken bij de zaden, de dahlia’s en de pioenen en er kunnen bestellingen afgehaald worden. Open van 10.00 tot 16.00 uur, toegang gratis.

Open Sneeuwklokjesdagen
Tenslotte zijn we ook op 18/19 en 25/26 februari nog geopend voor de aanschaf van sneeuwklokjes of het bewonderen van de bijzondere klokjes en winterakonieten in de tuin. Tegen die tijd bloeien ook vaak al lichtblauwe Scilla’s, roze en paarse tuincyclamen en de boerenkrokussen in de boomgaard en dat zorgt voor prachtige plaatjes. Toegang gratis.

Anke Pols
26 januari 2022
www.boschhoeve.nl